Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, despre remanierea ministrului de Nazare: "Premierul știe ce face, are tot dreptul să schimbe echipa"

Klaus Iohannis, despre remanierea ministrului de Nazare: "Premierul știe ce face, are tot dreptul să schimbe echipa"

Președintele Iohannis a spus că Guvernul condus de Florin Cîțu are sprijinul coaliției și al PNL, iar şeful Guvernului "ştie ce face", referitor la remanierea ministrului Alexandru Nazare.

de Milena Niță    |   

Reacţia lui Klaus Iohannis vine după ce remanierea ministrului de Finanțe a fost urmată de o serie de replici între premierul Cîțu și președintele PNL, Ludovic Orban.

Iohannis: "Premierul are tot dreptul să schimbe echipa guvernamentală"

"Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are tot sprijinul partidului și al coaliției.

Dacă premierul a considerat că trebuie făcută o remanire, știe ce face, este responsabil și are tot dreptul să schimbe echipa, premierul este responsabil pentru buna funcţionare a guvernului", a spus Klaus Iohannis.

Declarațiile preşedintelui au fost făcute vineri, la Sofia, unde şeful statului participă la cel de-al șaselea Summit al Inițiativei celor Trei Mări.

Ministrul Nazare, demis de premierul Cîţu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, și decretul de desemnare a lui Florin-Vasile Cîţu ca interimar. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a tramnsmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare.

"Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza", a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii. "În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor", a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

Subiecte în articol: Alexandru Nazare Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă