Antena 3 CNN Externe Japonia în stare de alertă. Taifunul Talim, care a lovit insulele de sud-vest se îndreaptă spre zona centrală a arhipelagului

Japonia în stare de alertă. Taifunul Talim, care a lovit insulele de sud-vest se îndreaptă spre zona centrală a arhipelagului

Taifunul Talim, cel de-al 18-lea al acestui sezon din Asia, mătură de câteva zile insulele de sud-vest ale Japoniei și ar urma să afecteze și partea centrală a arhipelagului, au avertizat joi autoritățile nipone citate de AFP.

Agenția națională de meteorologie a atras atenția asupra unor precipitații extrem de abundente și riscurilor provocării de inundații și alunecărilor de teren.

Meteorologii niponi spun că aceste ploi " nu au mai fost văzute de 50 de ani" în zona Okinawa. Potrivit acestora,  taifunul Talim se deplasează cu o viteză de 15 km/h însoțit de vânturi de până la 252 km/h. 

Insula Miyako (54.000 de locuitori), din extremul sudic al arhipelagului, este afectată de numeroase rafale de vânt și de ploi, potrivit imaginilor difuzate la televiziune, care au obligat închiderea temporară a școlilor. 

Întreruperile de curent electric au afectat deja 18.000 de locuințe, potrivit companiei locale de electricitate.

Taifunul Talim urma inițial să se îndrepte spre vest, dar s-a întâlnit cu un alt ciclon, (taifunul Doksuri), fapt ce i-a provocat o schimbare de direcție spre principalele insule ale arhipelagului nipon (Kyushu, Shikoku, Honshu) pe care urmează să le traverseze la începutul săptămânii viitoare.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: taifun japonia alerta arhipelag insule
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept