Antena 3 CNN Actualitate Social Klaus Iohannis anunță ce subiecte se vor aborda la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Klaus Iohannis anunță ce subiecte se vor aborda la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Administrația Prezidențială anunță ce subiecte se vor aborda la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. CSAT se reunește marți, 27 aprilie 2021, începând cu ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

de Claudia Popovici    |   

 

Marți, 27 aprilie 2021, începând cu ora 16.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de președintele Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse tematici referitoare la:

- Starea de securitate în regiunea Mării Negre. Implicații pentru România - Încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte multă atenție aceste lucruri. Să nu-și imagineze cineva că noi stăm să așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai subliniat că a avut mai multe discuții cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, dar și cu alți conducători de servicii specializate: „cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo. Ne preocupă foarte mult.

Suntem extrem de îngrijorați, însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic.

Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei.

Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a conchis Klaus Iohannis.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș