Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Secretarul General al NATO: "România se bucură de toate garanțiile de securitate pe care NATO le oferă"

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Secretarul General al NATO: "România se bucură de toate garanțiile de securitate pe care NATO le oferă"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi, la Bucureşti, cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"În cei peste 30 de ani de democrație în România, susținerea NATO a fost o constantă. Suntem un Aliat dedicat, fapt demonstrat și de alocarea a 2,5% din PIB pentru apărare. Din poziția mea, voi face tot ceea ce este necesar pentru a menține consensul pentru acest angajament euroatlantic. Evoluțiile din ultimul an, și, în special, războiul ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, au reconfirmat rolul primordial și fundamental al NATO pentru securitatea spațiului euroatlantic. Sunt convins că deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaților și vor reflecta, încă o dată, solidă relație transatlantică", a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Cei doi au discutat şi despre rolul României, fiind evidenţiate eforturile depuse de ţara noastră pentru întărirea securităţii regiunii Mării Negre.

"În cadrul întâlnirii de astăzi, am subliniat și contribuția țării noastre la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre. Avem o viziune comună privind necesitatea implementării integrale a deciziilor luate cu ocazia Summitului de la Madrid, mai ales consolidarea posturii de apărare pe Flancul Estic", a mai adăugat Preşedintele Camerei Deputaţilor.

Mai mult, Marcel Ciolacu a subliniat legătura strânsă dintre România şi NATO, precum şi importanţa garanţiilor de securitate de care ţara noastră se bucură.

"România se bucură de toate garanțiile de securitate pe care NATO le oferă, iar acesta este rezultatul eforturilor constante din ultimii 30 de ani", notează Marcel Ciolacu.

Şeful NATO a avut deja o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, acesta aducând mulţumiri României pentru devotamentul faţă de NATO.

Întâlnire constructivă cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg, în marja reuniunii la nivel înalt a...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 29 noiembrie 2022
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai