Antena 3 CNN Coronavirus Medic infecţionist la Matei Balş, despre cazul femeii însărcinate cu coronavirus

Medic infecţionist la Matei Balş, despre cazul femeii însărcinate cu coronavirus

Adrian Marinescu, medic infecţionist în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, a intervenit prin telefon în direct la Antena 3, unde a vorbit despre situaţia femeii însăcinate care a fost infectată cu coronavirus.

''Din datele pe care le avem, nu există dovezi ca acest virus ar afecta fătul. Ce s-a spus mai ales în China a fost că în momentul naşterii, mama infectată a transmis copilului. Nu sunt date că ar fi probleme în timpul sarcinii. Şi oricum dacă este vorba de trimestrul trei, de o sarcină avansată, nu ar trebui să fie probleme. Sigur, orice femeie gravidă are un factor mai mare de risc de a face o formă severă, să apară unele probleme în evoluţia bolii, deci e de monitorizat clar. Ş

Ştiu că avea o formă uşoară care nu punea probleme, până acum. Sigur, e de urmărit pentru că problemele pot să apară pe parcurs. Să sperăm că va intra între cei vindecaţi, dar asta înseamnă o evoluţie între 7 şi 10 zile, timp în care mai ales dacă vorbim de o femeie gravidă, lucrurile se pot complica. Să sperăm că nu, dar există această posibilitate'', a spus Adrian Marinescu, medic infecţionist în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.

Medic infecţionist la Matei Balş, despre cazul femeii însărcinate cu coronavirus

 

Subiecte în articol: femeie insarcinata coronavirus matei balș
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are