Antena 3 CNN Politică Reacția lui Cioloș după demisia lui Ludovic Orban

Reacția lui Cioloș după demisia lui Ludovic Orban

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat, luni seară, că dacă președintele Klaus Iohannis îl va propune pentru funcţia de premier, este pregătit să îşi asume această responsabilitate.

de Dan Gabor    |   

„Dacă preşedintele mă va desemna, sunt gata să-mi asum această responsabilitate”, a spus Dacian Cioloș, la Digi 24.

Acesta s-a arătat hotârât să îți asume această funcție.

„Nu e o propunere doar de dragul de a avea o propunere (de premier - n.r.). Deci eu, dacă preşedintele mă va desemna, sunt gata să-mi asum această responsabilitate, nu o fac de dragul de a arunca un nume”, a spus Cioloș.

Dacian Cioloș a adăugat că președintele României trebuie să facă „nişte calcule să vadă în jurul cui se poate construi o majoritate”.

Ludovic Orban a anunțat, luni, că a decis să își depună mandatul de premier.

„Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia are un obiectiv foarte precis- odată exprimată decizia cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern”, spune Ludovic Orban.

Liderul PNL a adpugat că România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința românilor care-și doresc modernizarea și dezvoltarea României.

„Decizia mea vreau să arate un lucru foarte clar- nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern foarmat din formațiunile politice de centru-dreapta, care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României și care vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție și să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români”, a spus Ludovic Orban.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!