Antena 3 CNN International News Șeful Statului Major Inter-Arme din SUA le dă rușilor o veste proastă legată de sistemele HIMARS

Șeful Statului Major Inter-Arme din SUA le dă rușilor o veste proastă legată de sistemele HIMARS

Rusia nu a eliminat încă niciunul dintre sistemele de artilerie bazate pe rachete pe care SUA și alți parteneri occidentali le-au trimis Ucrainei.

de Adrian Iclozan    |   

Afirmația aparține șefului Statului Major Inter-Arme din SUA, generalul Mark Milley (foto) și vine după ce armata rusă a susținut că a lovit sisteme americane HIMARS în Ucraina, în apropiere de linia frontului.

"Până în prezent, sistemele HIMARS pe care le-am furnizat nu au fost eliminate de ruși, iar SUA nu sunt singura țară care trimite în Ucraina artilerie cu rază lungă, Marea Britanie fiind un alt exemplu", a declarat Milley la cea de-a patra întâlnire a Grupului de Contact pentru Ucraina, din care fac parte 50 de țări de pe toate continentele.

Milley a precizat că "ucrainenii folosesc sistemele HIMARS împotriva centrelor de comandă și control ale Rusiei, a rețelelor lor logistice și a artileriei lor de câmp", în timp ce încearcă să identifice alte ținte.

"Ucrainenii au militari de artilerie excelenți și sunt extrem de eficienți", a susținut el.

Ministrul Apărării de la Kiev: "Pierderile rușilor demonstrează că Ucraina este scutul Europei"

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a spus, la rândul său, că sistemele de artilerie occidentale influențează deja cursul războiului.

Reznikov a mai afirmat că membrilor Grupului de Contact li s-a prezentat o imagine de ansamblu asupra situației de pe câmpul de luptă, imagine care relevă că Rusia a suferit pierderi semnificative în plan uman și al echipamentelor militare.

"Sunt cifre impresionante, care demonstrează că Ucraina este, într-adevăr, scutul Europei", a concluzionat oficialul ucrainean.

William Burns, șeful Agenției Centrale de Informații (CIA) din SUA, a estimat numărul soldaților ruși morți în Ucraina la aproximativ 15.000 și al răniților, la 45.000, de la începutul invaziei.

Potrivit americanilor, pierderile ucrainene ar fi ușor mai scăzute.

Subiecte în articol: Mark Milley HIMARS Oleksii Reznikov
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani