Antena 3 CNN Externe Alertă în SUA. Mii de oameni au rămas blocați pe aeroporturi

Alertă în SUA. Mii de oameni au rămas blocați pe aeroporturi

de S.T.    |   

Mii de pasageri au rămas blocaţi luni pe aeroporturile din Statele Unite din cauza unei defecţiuni la nivel naţional a sistemului informatic al vămilor care a durat mai multe ore, au informat presa şi autorităţile, potrivit AFP.

„Vămile sunt afectate de o defecţiune la nivel naţional. Sunt de aşteptat întârzieri în preluarea pasagerilor până la repararea sistemului”, a scris pe Twitter aeroportul din Fort Lauderdale, în Florida (sud-est), unul dintre principalele puncte de transfer pentru Statele Unite şi Caraibe.

Un purtător de cuvânt al Departamentului vămilor a explicat la postul NBC News că mai multe aeroporturi au fost afectate de o întrerupere a sistemului informatic şi că „au fost luate imediat măsuri pentru a rezolva această problemă tehnică”.

După câteva ore de suspans, defecţiunea a fost reparată. „Niciun indiciu potrivit căruia la origine s-ar afla un act rău intenţionat”, a afirmat pe Twitter Departamentul vămilor.

Potrivit unui responsabil de pe aeroportul internaţional din Miami,în Florida, „au fost afectate peste 30 de zboruri internaţionale”.
 

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: SUA aeroporturi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust