Antena 3 CNN Coronavirus Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19, concluzia unui centru medical după peste 50.000 de teste

Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19, concluzia unui centru medical după peste 50.000 de teste

Testul PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii unui centru medical din România, după peste 50.000 de teste efectuate.

de Alin Tarnovschi    |   

Reprezentanţii centrului medical OK Medical au anunţat, printr-o postare pe Facebook, că noua variantă Delta a SARS CoV-2 este detectată numai după apariţia simptomelor şi nu înainte, aşa cum se întâmpla cu variantele anterioare.

Astfel, un test PCR negativ nu exclude infecţia cu COVID-19.

"Analizând peste 50,000 de probe de tip RT-PCR dorim sa facem următoarele precizări:

Spre deosebire de variantele anterioare SARS CoV-2, varianta Delta poate fi detectabila prin metoda RT-PCR după momentul apariției simptomelor. In conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției SARS CoV-2 se recomanda a fi efectuată cumulând rezultatul testului RT-PCR cu simptomatologia și istoricul pacientului.

Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, in prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMA fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore", se arată într-un comunicat emis de OK Medical.

Sute de morţi şi peste 15.000 de infectări în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore un om a murit la fiecare 4 minute. În total, de ieri până azi, s-au înregistrat 382 de decese. Situația din spitale este alarmantă.

1.676 de oameni sunt internați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, 35 din ei sunt minori.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 15.733 noi cazuri de coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 17.432.

Dintre acestea, 1.676 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 486 sunt minori, 451 fiind internați în secții și 35 la ATI.

Subiecte în articol: coronavirus COVID-19
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România