Antena 3 CNN Actualitate Locale Locurile de joacă din Timişoara s-au deschis înainte de ieşirea din starea de urgenţă. Robu: Facem apel la raţiune pentru autoprotecţie

Locurile de joacă din Timişoara s-au deschis înainte de ieşirea din starea de urgenţă. Robu: Facem apel la raţiune pentru autoprotecţie

Parcurile şi locurile de joacă din Timişoara s-au deschis publicului, miercuri, cu respectarea restricţiilor instituite la nivel naţional, în urma unei hotărâri a Comitetului local pentru situaţii de urgenţă a municipiului Timişoara, luate într-o şedinţă extraordinară.

de M.Z.    |   

Anunţul a fost făcut de primarul din Timişoara, Nicolae Robu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

"Am redeschis, de astăzi, parcurile, locurile de joacă şi florăriile!

Închiderea acestora s-a făcut într-un context în care jud. Timiș avea foarte mulți îmbolnăviți de COVID-19, zilnic apărând un număr ridicat de noi îmbolnăviți, iar Spitalul "Victor Babeș" ajungând să aibă peste 150 de internați cu această afecțiune.

Astăzi, numărul internaților este cca 80, iar în ultimele 5 zile, au apărut, în medie, 2.6 noi îmbolnăviți pe zi.

În acest context, am decis, în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, ca de astăzi, 13.05.2020, să redeschidem parcurile, locurile de joacă și florăriile, iar de luni, 18.05.2020, transportul public să funcționeze cu toate mijloacele prezente pe trasee.

Atragem atenția, cu respect, că aceste măsuri de relaxare se aplică cu respectarea tuturor regulilor / recomandărilor adoptate la nivel național, precum și a celor locale rămase în vigoare, respectiv ce vor fi adoptate în continuare! De asemenea, facem apel la rațiune, la înțelepciune, ca toată lumea să aibă o conduită pe de o parte de autoprotecție, pe de altă parte de grijă pt semeni! 

Dacă aceste lucruri nu se vor respecta și, dacă, pe cale de consecință, se va constata o creștere a numărului de îmbolnăviri, vom fi nevoiți să intervenim cu măsuri adecvate. Eu am încredere în dv, stimați timișoreni și tocmai de aceea am și promovat aceste măsuri de relaxare, ca pași spre revenirea la viața noastră normală, frumoasă, în minunatul nostru oraș!

Un apel special: purtaţi de grijă cu toată atenţia copiilor! Fiţi cu maximă grijă de dv, dv, stimaţi stimaţi vârstnici! Răul încă nu a trecut!", a anunţat Robu.
 

Subiecte în articol: Timisoara spatii joaca
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor