Antena 3 CNN Actualitate Un bătrân din Spania, gest deosebit de frumos pentru soția lui care suferă de artrită, după ce autoritățile au ignorat-o

Un bătrân din Spania, gest deosebit de frumos pentru soția lui care suferă de artrită, după ce autoritățile au ignorat-o

Un bătrân în vârstă de 82 de ani din orașul spaniol A Estrada a decis să construiască singur o bancă pe care să se odihnească soția lui, care suferă de artrită, în timpul plimbărilor lor zilnice.

de Gabriel Dano    |   

Manuel Souto a încercat anterior, fără succes, să convingă consiliul local să instaleze bănci pe ruta pe care el și soția lui își făceau plimbările zilnice. Soția lui, Maria, în vârstă de 79 de ani, suferă de artrită și merge în baston. Din acest motiv, plimbările sale se dovedeau tot mai istovitoare.

Pentru că autoritățile nu au fost deloc receptive la rugămintea lui, bătrânelul s-a aprovizionat cu tot ce trebuie și a construit o bancă acasă, într-un timp destul de scurt.

 "Mi-a luat 30 de minute să construiesc banca. Am luat lemnul de la magazin, dar aveam fierăstrău acasă, pentru că mi-am păstrat atelierul. A fost nevoie doar să tai lemnele și să le prind în cuie, am terminat imediat", a declarat Manuel Souto, potrivit Digi24.

Impresionat de gestul său, proprietarul unui magazin local i-a dat voie bătrânului să așeze banca în fața magazinului său, iar aceasta a a fost instalată într-o noapte, săptămâna trecută, ca să fie o surpriză pentru Maria.

sursa foto: Matia/Twitter

"Când a văzut-o, a fost încântată", a declarat Manuel Souto pentru publicația online Nius.

Banca a devenit populară printre oamenii din A Estrada, însă Manuel a insistat ca ea să fie folosită doar de cei care au nevoie. El a inscripționat pe bancă un mesaj: "Respeten. Para Mallores" (Fiți respectuoși. Pentru bătrâni).

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște