Antena 3 CNN Actualitate Religie Un fragment din coroana de spini a lui Iisus a ajuns în România. Unde se află și ce se întâmplă în această perioadă cu ea

Un fragment din coroana de spini a lui Iisus a ajuns în România. Unde se află și ce se întâmplă în această perioadă cu ea

In perioada Postului Pastelui, in fiecare vineri, in catedrala Sf Iosif din Bucuresti se va da binecuvantarea cu relicva care contine un fragment din coroana de spini a Mantuitorului.

Relicva, care se afla acum in posesia catedralei catolice Sf Iosif din Capitala, i-a apartinut monseniorului Vladimir Ghika, potrivit stirilekanald.ro.

Acesta a primit pretioasa relicva de la Arhiepiscopul Parisului, fragmentul fiind din Coroana Mantuitorului care se pastrează in Catedrala Notre-Dame din capitala Frantei.

Conform marturiilor, monseniorul Ghika a pastrat aceasta relicva cu bucatica din Coroana de Spini a Mantuitorului intr-un buzunar pe partea din interior a reverendei, in dreptul inimii.

Dupa moartea sa, aceasta relicva a  ajuns la parohul de atunci al Bisericii Franceze din Bucuresti.

De la acest preot a ajuns, pe rand in custodia altor importanti clerici, pana cand a fost incredintata actualului Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucuresti, IPS Ioan Robu.

In perioada Postului Pastelui, in fiecare vineri, in timpul liturgic, credinciosii pot primi binecuvantarea cu ajutorul acestei relicve - un spin din Coroana Mantuitorului.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște