Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru Bruxelles. Ce propune Germania privind numărul de comisari europeni

Lovitură pentru Bruxelles. Ce propune Germania privind numărul de comisari europeni

de S.T.    |   

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a cerut sâmbătă ca numărul de comisari UE să fie redus și Bruxellesul să reconsidere modul în care alocă bugetul, la o săptămână după ce Marea Britanie a votat pentru ieșirea din blocul comunitar, relatează Reuters.

„O Europă în care 27 de comisari vor să-și demonstreze capacitatea nu are sens”, a declarat Sigmar Gabriel, care este și ministru al economiei, într-un interviu acordat ziarului Neue Osnabruecker Zeitung. „Ar fi bine ca în acest sens să se reducă numărul (comisarilor)”, a mai spus el.

În ceea ce privește bugetul UE, Gabriel a afirmat că este necesar să se verifice dacă este nevoie să fie în continuare alocate circa 40% din fonduri pentru agricultură, în timp ce o sumă mult mai mică merge către cercetare, inovație sau educație. De asemenea, el a declarat că UE ar trebui să construiască o armată europeană comună.

Sigmar Gabriel a declarat că Brexitul nu pune în pericol UE și chiar a evocat posibilitatea ca Marea Britanie să adere din nou la UE în câteva decenii, având în vedere că tinerii britanici au votat pentru rămânerea în blocul comunitar.

Subiecte în articol: Germania Bruxelles Marea Britanie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi