Antena 3 CNN Be EU Alin Mituţă: "China face concurenţă neloială producătorilor din UE. De multe ori cumpărăm chimicale"

Alin Mituţă: "China face concurenţă neloială producătorilor din UE. De multe ori cumpărăm chimicale"

Deputatul în cadrul Parlamentului European, Alin Mituță, susține că China face concurență neloială producătorilor din UE, exportând produse făcute din chimicale.

de Sabina Iosub    |    03 Feb 2024   •   12:22

Alin Mituță, deputat în cadrul Parlamentului European a susținut în cadrul emisiunii Be EU care sunt noile reglementări pentru care Comisia Europeană le va lua în ceea ce privește miere.

"Prin această directivă Breakfast Directive modificăm, și asta cred că e cel mai important, modificăm regulile de etichetare a mierii. România este printre primele locuri în Uniunea Europeană la producția de miere. Cu toate acestea, nu o putem vinde pe piața Europeană pentru că este invadată de mierea contrafăcută la prețuri foarte mici.

Citește și: Irene Tolleret, despre Directiva europeană legată de micul dejun: "Trebuie să iei ce e mai bun din fiecare ţară"

China face concurență neloială producătorilor din Uniunea Europeană. De multe ori cumpărăm chimicale. Mierea de aici, ajunge la 40 - 60 de cenți pe kilogram, în timp ce mierea naturală costă undeva la 2 euro. Dacă nu avem o etichetă care să precizeze faptul că produsul din China nu este de fapt miere, consumatorii nu o să știe acest lucru", a spus deputatul.

Totodată, el a menționat că vor fi puse în practică două acțiuni care vor aduce mai multă claritate în rândul consumatorilor de miere cu privire la proveniența acestui produs.

"Prin această directivă vrem să clarificăm două lucruri. Unu, să punem pe etichetă exact țara de unde provine mierea respectivă. Doi, va fi specificată țara de unde a fost recoltată și cum a ajuns în UE", a precizat Alin Mituță.

×
Subiecte în articol: be EU Parlamentul European
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close