Antena 3 CNN Be EU Revizuirea Politicii agricole comune, în atenția deputaților de la Strasbourg

Revizuirea Politicii agricole comune, în atenția deputaților de la Strasbourg

Reuniți săptămâna aceasta la Strasbourg, după vacanța parlamentară, deputații europeni și-au stabilit prioritățile pentru acest semestru.

Revizuirea Politicii agricole comune, în atenția deputaților de la Strasbourg
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2021   •   22:35

Ei se vor pronunța prin vot asupra unei revizuiri majore a Politicii agricole comune.

Parlamentul a asigurat 10% din subvențiile pentru fermele mici și mijlocii, mai mult sprijin pentru agricultura ecologică și drepturi consolidate pentru muncitori.

De asemenea, se așteaptă ca deputații să își expună cererile privind strategia "de la fermă la consumator", care are ca scop obținerea unor alimente mai sănătoase și mai durabile.

În timp ce liderii mondiali se pregătesc pentru summit-ul climatic COP26 din noiembrie, de la Glasgow, deputații vor vota cu privire la planurile cheie ale Pactului verde, inclusiv Fit for 55 ("Pregătiți pentru 55"), legea care prevede reducerea emisiilor de seră cu 55% până în 2030.

Îmbunătățirea și securizarea mediilor online pentru consumatori vor fi, de asemenea, pe ordinea de zi, împreună cu Legea privind serviciile digitale și Legea privind piețele digitale.

Ambele vizează modificarea regulamentelor privind motoarele de căutare, comerțul electronic sau rețelele sociale.

La final de an, Parlamentul va desemna câștigătorul Premiului Saharov din 2021, acordat apărătorilor drepturilor omului și libertății de gândire.

 

×
Subiecte în articol: be EU Politica agricolă comună
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close