Antena 3 CNN Be EU Congresul Popularilor Europeni la Bucureşti. Decizii cruciale pentru Uniunea Europeană

Congresul Popularilor Europeni la Bucureşti. Decizii cruciale pentru Uniunea Europeană

Săptămâna aceasta toți ochii sunt ațintiți pe capitala României, căci la București are loc congresul popularilor europeni unde sunt prezenți lideri europeni, șefi de stat și de guverne din toată Uniunea.

de Sabina Iosub    |    06 Mar 2024   •   22:38

Ursula von der Leyen va fi anunțată oficial drept candidat al popularilor pentru încă un mandat în fruntea Comisiei Europene. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola a avut azi o agendă încărcată – s-a văzut cu tinerii din România, a discutat cu președintele Senatului, cu cel al Camerei Deputaților, cu președintele României, dar și cu premierul Marcel Ciolacu.

Iar mâine, președintele Parlamentului European se va adresa congresului PPE. Lucrările popularilor europeni au fost deschise de Manfred Weber, președintele PPE, iar printre invitații importanți se numără: premierul Finlandei, al Luxemburgului şi al Suediei, președintele Ciprului, cancelarul Austriei – Karl Nehammer, de la care încă se așteaptă o decizie pozitivă privind intrarea României în Schengen și pe cale terestră, premierul Croației, cel al Greciei – Mitsotakis și Poloniei – Donald Tusk.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close