Antena 3 CNN Be EU Cei care militează pentru energia verde în Parlamentul European vor să ia banii agricultorilor | Winkler: ”Nu vreau să fiu patetic, dar agricultorii ne pun pâinea pe masă!”

Cei care militează pentru energia verde în Parlamentul European vor să ia banii agricultorilor | Winkler: ”Nu vreau să fiu patetic, dar agricultorii ne pun pâinea pe masă!”

”Majoritatea prea verde a Parlamentului European” și ”pietrele de moară legate de picioarele economiei europene” – despre asta a vorbit europarlamentarul Iuliu Winkler la Be EU.

Cei care militează pentru energia verde în Parlamentul European vor să ia banii agricultorilor | Winkler: ”Nu vreau să fiu patetic, dar agricultorii ne pun pâinea pe masă!”
Sursa foto: Facebook / Be EU
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2024   •   18:56

Europarlamentarul Iuliu Winkler a declarat, marți seara, că ”majoritatea prea verde a Parlamentului European” reprezintă ”un pericol pentru mediul de afaceri”. Acesta susține că cei care militează pentru energia verde în PE vor să ia bani de la agricultură, ceea ce îi irită pe agricultori.

”Nu vreau să fiu patetic, dar ei (agricultorii – n.r.) sunt cei care ne pun pâinea pe masă!”, a declarat Winkler.

Europarlamentarul mai este de părere că ”în ultima perioadă, ne-am legat cam multe pietre de moară de picioarele economiei europene” și crede că ”vom avea o schimbare de direcție în 9 iunie”, când vor fi alegerile pentru Parlamentul European.

La ce trebuie să fie atentă România

Iuliu Winkler a vorbit și despre lucrurile la care țara noastră trebuie să fie atentă în relația cu Uniunea Europeană.

”România trebuie să fie atentă la relațiile dintre Uniunea Europeană și Ucraina, pentru că ele afectează România. Există acel acord comercial conform căruia mărfurile din Ucraina intră în Uniunea Europeană fără taxe vamale. Am putea rezolva o bună parte a problemei prin aderarea României la spațiul Schengen, pentru că atunci am putea cu adevărat să scăpăm de acele cozi de la granițe și să aplicăm niște reguli de tranzit”, a explicat europarlamentarul.

Referitor la subvențiile din agricultură, acesta subliniază că ”30 de milioane de euro într-o țară cu producția agricolă pe care o are România nu este o chestiune serioasă”.

Ce ar putea face România ca să aibă mai mulți bani pentru agricultură de la UE?

”Este vorba despre negocieri, și nu doar tehnice, ci și politice. Nevoia politică a României de a demonstra solidaritatea cu Ucraina și, în același timp, nevoia politică de a demonstra problema propriilor producători agricoli, transportatori șamd. Când noi nu putem demonstra că ceea ce ne doare pe noi nu îi doare și pe nemți, pe olandezi, trebuie să facem apel la solidaritatea europeană”, a precizat Iuliu Winkler.

Acesta mai susține că în această sesiune ar mai fi nevoie de ”revizuirea bugetului Uniunii Europene, pentru că România are nevoie de bani din acest buget”, de reglementarea inteligenței artificiale și pachetul pentru migrațiune, care nu este unul bun, în opinia lui.

”Migranții nu vor să rămână în România. Ei țintesc alte zone ale UE. Am ajuns acum la ideea penalităților: dacă o țară nu vrea să ia migranți, plătești. Dar dacă migranții nu vor să vină în țara ta, atunci ce faci?Este un pachet care nu este bun și potrivit pentru statele din estul Europei, pe care nu îmi doresc să îl adoptăm”, mai spune Winkler.

×
Subiecte în articol: Iuliu Winkler
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close