Antena 3 CNN Be EU Legea privind inteligența artificială, aprobată în Parlamentul European | Undă verde și pentru o lege care va proteja jurnaliștii și mass-media din UE

Legea privind inteligența artificială, aprobată în Parlamentul European | Undă verde și pentru o lege care va proteja jurnaliștii și mass-media din UE

Parlamentul european este reunit săptămâna aceasta în plen, la Strasbourg.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2024   •   23:16

O primă decizie importantă a venit chiar azi, când europarlamentarii au aprobat Legea privind inteligența artificială, care garantează siguranța și respectarea drepturilor fundamentale și stimulează inovația.

Noile norme interzic anumite utilizări ale inteligenței artificiale care amenință drepturile cetățenilor, inclusiv sistemele biometrice de clasificare bazate pe caracteristicile sensibile ale persoanelor.

Extragerea fără scop precis a imaginilor faciale de pe internet ori din înregistrările camerelor video cu circuit închis pentru a crea baze de date de recunoaștere facială se numără și ea printre utilizările interzise.

Eurodeputații au dat undă verde și unei noi legi ce va proteja jurnaliștii și mass-media din UE de interferențe politice sau economice.

Noua lege va obliga statele membre să protejeze independența mass-mediei de interferențele guvernamentale, politice, economice sau private.

Aceasta va interzice orice formă de intervenție în deciziile editoriale și va împiedica presiunile externe asupra jurnaliștilor, precum a-i forța să-și dezvăluie sursele sau a-i viza cu programe spion (spyware).

×
Subiecte în articol: be EU Be EU Facts First Sabina Iosub
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close