Antena 3 CNN Be EU Maria Grapini, despre ratarea aderării României la Schengen: "S-au făcut greșeli în lanț, încă din 2011"

Maria Grapini, despre ratarea aderării României la Schengen: "S-au făcut greșeli în lanț, încă din 2011"

Invitată în emisiunea Be EU, Maria Grapini a explicat în ce fel a greșit România privind chestiunea Schengen și cum poate acționa țara noastră în viitor, astfel încât să nu piardă următoarea ocazie de aderare.

Maria Grapini, despre ratarea aderării României la Schengen: "S-au făcut greșeli în lanț, încă din 2011"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2022   •   13:53

"Pot să spun că s-au făcut greșeli încă din 2011, eu nu cred în acțiuni realizate pe ultima sută de metri.

Eu am transmis, încă din 2014, de când sunt eu în Parlament, că noi nu trebuie să mergem cu plecăciuni sau cu rugăminți, ci cu regulamentul în mână și cu Tratatul.

Cele două arătau că România putea să fie de mult timp în Schengen, deci s-a greșit în diplomație, iar primul om care a greșit este cel care ne reprezintă în Consiliu, adică președintele României.

De asemenea, cei care au greșit sunt miniștrii de interne și ambasadorii statelor membre, care, iată, unii dintre ei nu au știut să convingă statele membre să ne susțină", a declarat Maria Grapini.

Totodată, Maria Grapini a oferit câteva sfaturi privind pașii pe care România îi poate parcurge în viitor, astfel încât să fie introdusă în Schengen.

"Ar trebui să nu scăpăm din mână următoarea ocazie de aderare. 

Din punctul meu de vedere, ar fi păcat ca pe 15 decembrie, președintele nostru să nu se impună prin ceea ce cere, anume un JAI de urgență, nu cel din martie, pentru că Austria nu are niciun argument juridic pentru care s-a opus", a încheiat europarlamentarul.

Alături de Maria Grapini, a fost prezent în emisiune și europarlamentarul Vlad Gheorghe, care a afirmat că incompetența celor care ne-au reprezentat este cauza eșecului Schengen.

"Cât timp vom fi reprezentați la acest nivel, rezultatul va fi același", a spus Vlad Gheorghe.

 

 

×
Subiecte în articol: Maria Grapini Schengen be EU
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close