Antena 3 CNN Be EU Măsurile luate de UE pentru a combate inegalităţile de gen

Măsurile luate de UE pentru a combate inegalităţile de gen

Uniunea Europeană şi statele sale membre ar trebui să îşi intensifice eforturile pentru a obţine egalitatea de gen, îndeamnă un raport adoptat de Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen.

de Sabina Iosub    |    08 Mar 2024   •   10:23

Pentru a combate inegalităţile de gen, Uniunea Europeană a adoptat legi, a emis recomandări, a făcut schimburi de bune practici şi oferă finanţări pentru sprijinirea acţiunilor statelor membre.

Parlamentul European adoptă, în mod regulat, rapoarte, din proprie iniţiativă, referitoare la problemele de gen, solicitând mai multe eforturi pentru îmbunătăţirea egalităţii. Parlamentul European are o comisie permanentă dedicată drepturilor femeii şi egalităţii de gen.

În fiecare an, Parlamentul marchează Ziua Internaţională a Femeii la 8 martie şi organizează evenimente pentru sensibilizarea opiniei publice.

Drepturile sexuale şi reporductive ale femeilor

În iunie 20221, Parlamentul a adoptat un raport ce îndeamnă ţările UE să protejeze sănătatea sexuală şi reproductivă a femeii.

Concediul paternal, de maternitate şi parental 

În 2019, UE a aprobat noi reguli privind concediile legate de familie şi îngrijire şi condiţii de muncă mai flexibile, pentru a stimula taţii să-şi ia concedii de familie şi a creşte astfel rata de ocupare a femeilor.

Diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi 

În martie 2023, Parlamentul a adoptat noi măsuri obligatorii de transparentizare a salariilor, pentru a facilita compararea salariilor de către angajaţi şi pentru a expune decalajele de remunerare existente între femei şi bărbaţi.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close