Antena 3 CNN Be EU Inteligența artificială, agricultura și apărarea, pe agenda Parlamentului European

Inteligența artificială, agricultura și apărarea, pe agenda Parlamentului European

Discuții pe teme precum agricultura, apărarea și inteligența artificială au loc în Parlamentul European.

de Sabina Iosub    |    14 Feb 2024   •   23:40

Săptămâna aceasta, Parlamentul European lucrează în comisiile de specialitate. Încă de la începutul săptămânii, în Comisia de Agricultură a discutat au discutat cu premierii despre problemele acestora și despre situația din Ucraina.

Pe de altă parte, Comisia de Libertăți Civile, împreună cu cea care protejează consumatorii și piața internă, în general, au votat o lege extrem de importantă.

Este o premieră: este vorba despre inteligența artificială. Așadar, la nivel european se va seta cadrul legal în care se poate utiliza inteligența artificială.

Vor fi măsuri importante pe care le vom vedea și noi, consumatorii, cât de curând. De exemplu, acele imagini, fotografii, ce sunt prelucrate prin inteligența artificială, vor fi însemnate.

La fel, vom ști și dacă o voce este prelucrată sau este creată de AI.

Tot săptămâna aceasta, miercuri, a venit și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, pentru a discuta cu cei din subcomisia de apărare.

Au fost discuții intense despre situația de securitate de la Marea Neagră, precum și cea din flancul estic și din Balcanul de Vest.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close