Antena 3 CNN Be EU Protecția consumatorului în era digitală. Victorie uriașă pentru Parlamentul și Consiliul European

Protecția consumatorului în era digitală. Victorie uriașă pentru Parlamentul și Consiliul European

Protecția consumatorului în era digitală. Victorie uriașă pentru Parlamentul și Consiliul European
06 Ian 2018   •   10:17

Consiliul European a adoptat un regulament de consolidare a cooperării dintre autoritățile naționale din UE însărcinate să asigure respectarea legislației în materie de protecție a consumatorului.

Regulamentul vizează modernizarea mecanismelor de cooperare pentru a reduce și mai mult prejudiciul cauzat consumatorilor în cazul încălcărilor transfrontaliere ale legislației UE în materie de protecție a consumatorului.

O protecție eficientă a consumatorilor trebuie să răspundă în special provocărilor economiei digitale și dezvoltării comerțului transfrontalier cu amănuntul în UE.

Europarlamentarii Lara Comi și Cristian Bușoi au fost invitații Sabinei Iosub, sâmbătă, la ”Be EU”.

”Ceea ce a fost aprobat este pentru o mai bună protecție a cetățenilor. În primul rând vrem o protecția mai bună pentru cei care folosesc internetul, rețelele de socializare. Cel mai important lucru este că am obținut protecția datelor cu caracter personal” a explicat Lara Comi.

”Nu este neapărat în legătură directă cu rețelele sociale, ci și comerțul digital transfrontalier. Noul regulament face și o mai bună legătură între autoritățile naționale, pentru a putea interveni. Autoritățile naționale pe noua legilație au un mecanism de alertă, mai eficient, valabil în toate țările UE și vor avea dreptul să înceapă o anchetă, chiar dacă se întâmplă într-o altă țară a UE” a completat Cristian Bușoi.

 

×
Subiecte în articol: protectia consumatorilor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close