Antena 3 CNN Be EU România nu este mulțumită de Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene, anunță ministrul Agriculturii, Adrian Oros

România nu este mulțumită de Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene, anunță ministrul Agriculturii, Adrian Oros

România nu este mulțumită de rezultatul negocierilor pachetului de reformă al Politicii Agricole Comune (PAC), dar ministrul Agriculturii a declarat că a luat la cunoștiință faptul că acordul trebuie încheiat cât mai repede.

România nu este mulțumită de Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene, anunță ministrul Agriculturii, Adrian Oros
Sursa foto: Hepta
de Alexandru Negrici    |    28 Iun 2021   •   23:05

Noua Politică Agricolă Comună a ajuns vineri la un acord, după negocieri intense ale celor 27 de state membre.

Aceasta are un buget de aproximativ 387 de miliarde de euro, pe o perioadă de 7 ani, dintre care 270 de miliarde vor ajunge direct la fermieri prin subvenții.

Totuși, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, transmite că Europa ar fi făcut un compromis prea mare.

"Nu suntem pe deplin mulţumiţi de compromisul asupra pachetului de reformă, dar trebuie să încheiem acest acord cât mai curând şi să finalizăm programele naţionale strategice. Este foarte importantă dimensiunea ecologică şi socială a Politicii Agricole Comune, dar nu trebuie să uitam nicio clipă dimensiunea economică.

Trebuie să mergem acasă să le spunem fermierilor care sunt condiţiile, care sunt regulile în următorii ani. Ei au nevoie de certitudini şi de resurse just alocate. Iar noi avem nevoie de fermieri stabili care să producă hrană sănătoasă şi accesibilă pentru consumatorul european", a declarat Adrian Oros în cadrul Consiliului de miniştri ai Agriculturii şi Pescuitului, de la Luxemburg.

 

×
Subiecte în articol: Europa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close