Antena 3 CNN Be EU Salariul minim european: Diferențe mari între țările UE

Salariul minim european: Diferențe mari între țările UE

Monica Semedo, europarlamentar din partea Luxemburgului, raportor al grupului parlamentar Renew Europe, a vorbit în cadrul emisiunii Be EU despre salariul minim european. Monica Semedo a precizat că există discrepanțe între țările UE în ceea ce privește negocierile colective.

Salariul minim european: Diferențe mari între țările UE
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2022   •   11:41

„Ceea ce putem face aici, în Parlamentul European, este să stabilim un cadru care să ne permită să măsurăm cât de potrivit este salariul minim. Unele state membre preferă contractele colective de muncă, altele au un salariu minim statutar, dar trebuie să vedem dacă e suficient și să-l mai adaptăm din când în când.

Este o discrepanță în UE. Sunt unele țări în care negocierile colective sunt foarte puternice, cum este cazul în Suedia și sunt alte țări în care aceasta este foarte slabă, sub 20%. Încercăm să ne adaptăm și să dăm mai multă forță partenerilor sociali și să avem un salariu minim statutar adecvat stabilit prin lege.”, a declarat Monica Samado.

Urmăriți emisiunea Be EU integral mai jos:

Citește și: Salariul minim european. Ce ni se pregătește | Dragoș Pâslaru: ”Aceste lucruri ar trebui să fie reflectate în nivelul de salariu minim”

 

 

×
Subiecte în articol: salariu minim
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close