Antena 3 CNN Be EU Salariul minim european. Ce ni se pregătește | Dragoș Pâslaru: ”Aceste lucruri ar trebui să fie reflectate în nivelul de salariu minim”

Salariul minim european. Ce ni se pregătește | Dragoș Pâslaru: ”Aceste lucruri ar trebui să fie reflectate în nivelul de salariu minim”

Dragoș Pâslaru, europarlamentar al grupului Renew Europe și președintele Comisiei de Muncă din Parlamentul European, a vorbit în cadrul emisiunii Be EU despre activitatea a acestei comisii.

Salariul minim european. Ce ni se pregătește | Dragoș Pâslaru: ”Aceste lucruri ar trebui să fie reflectate în nivelul de salariu minim”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2022   •   10:45

Unul dintre subiectele abordate, foarte important și pentru români, a fost salariul minim european. Dragoș Pâslaru a precizat că există două aspecte prioritare atunci când se discută acest subiect:

„Negocierile sunt în plină derulare, este un dialog între cei doi colegislatori, Parlament și Consiliu, cu sprijinul Comisiei. În această legislație pe salariul minim e foarte important să înțeleagă toată lumea că sunt două aspecte. Unul este cum se stabilește salariul  minim, dacă rămâne, așa cum în România a fost mulți ani, o negociere și atât și guvernul decide după, sau dacă ar trebui să luăm în calcul niște parametrii. De exemplu, dacă economia crește cu un anumit procent, dacă există inflație, dacă există o erodare a puterii de cumpărare. Toate aceste lucruri ar trebui să fie reflectate în nivelul de salariu minim.

Al doilea lucru important este cel legat de dialogul social. Ideea și intenția este ca guvernul să nu fie întotdeauna cel care să se bage și să stabilească salarii. Acest lucru ar trebui să se desfășoare între angajați și angajator. În România, practica dialogului social există de multă vreme, dar nu are o amploare extraordinară.”, a declarat Dragoș Pâslaru.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close