Antena 3 CNN Be EU "Am mers din Varna la București cu mașina și am văzut cum era Europa în trecut" | Interviu cu șeful PPE, Manfred Weber

"Am mers din Varna la București cu mașina și am văzut cum era Europa în trecut" | Interviu cu șeful PPE, Manfred Weber

România are mulți prieteni în Parlamentul European care vor țara noastră în Spațiul Schengen.

de Sabina Iosub    |    31 Mar 2023   •   13:11

Așa susține președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN.

El a precizat că discută frecvent cu cancelarul austriac Karl Nehammer, care s-a profilat drept cel mai important oponent al aderării României la Schengen.

"Rezolvarea acestei probleme este prioritară", consideră Manfred Weber.

Fragmente din interviul pentru Antena 3 CNN, în continuare.

Citește și: Charles Michel: "Trebuie să luăm o decizie cât mai rapidă privind aderarea României la spațiul Schengen"

"Vreau să subliniez că nu doar românii sunt frustrați. Mulți europeni sunt frustrați de acest lucru (...) Schengen este una dintre cele mai mari promisiuni pe care le avem,ca europeni. Și de aceea puteți avea încredere în Partidul Popular European, PNL, aici, în România. Noi luptăm foarte mult. Vrem cu adevărat să o transpunem în realitate (...)

Avem discuții și convorbiri regulate. Este vorba despre Nehammer. Pentru cazul Bulgariei, este vorba și de Rutte (Mark Rutte, premierul olandez), liberalul din Olanda. Suntem în contact. În prezent, Suedia deține președinția Uniunii Europene. Așa că ei conduc grupul miniștrilor Afacerilor Interne. Ei gestionează lucrurile. Și ei sunt din partidul meu, din Partidul Popular European, PPE.

Așadar, suntem în dialog și contact regulat. Vreau să vă asigur că ne concentrăm foarte mult pe Nehammer, pe punctul de blocaj. Dar vă rog să nu uitați de (faptul că sunt alte) 26 de state membre. Parlamentul European este pe deplin în favoarea voastră.

Deci aveți mulți prieteni. Vreau să vă asigur acest lucru. Știu despre frustrarea de aici. Dar există o mulțime de prieteni favorabili. Și toată lumea face tot posibilul să convingă acum restul echipei.

Ieri, am fost în Varna. Am călătorit cu mașina apoi până la Bucureștii. Și a fost într-adevăr o experiență cum era în trecut, în Europa. Se aceea, vreau să asigur: românii și bulgarii ar trebui să fie la același nivel ca și restul europenilor. Trebuie să fim împreună, mai ales în acest moment al istoriei, când privim spre Ucraina și spre marile provocări care ne stau în față", a spus șeful PPE.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close