Antena 3 CNN Be EU Vicepreşedinta Comisiei Europene, despre războiul din Israel: "Am văzut imagini oribile, copii uciși, un comportament absolut barbar"

Vicepreşedinta Comisiei Europene, despre războiul din Israel: "Am văzut imagini oribile, copii uciși, un comportament absolut barbar"

Věra Jourova, vicepreşedinta Comisiei Europene, a vorbit, sâmbătă, la emisiunea "Be EU cu Sabina Iosub", despre războiul din Israel, dar şi despre cel din Ucraina. Potrivit ei, Israelul are nevoie de sprijin politic iar Ucraina are nevoie de arme şi bani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2023   •   11:31

"Ucraina are cu siguranţă nevoie de mai multe arme la timp pentru a fi folosite împotriva agresorului care îi atacă pe teritoriul lor", a spus Věra Jourova, vicepreşedinta Comisiei Europene, sâmbătă, la "Be EU cu Sabina Iosub".

"Cred că acum trăim un nou tip de realitate. Le mulțumesc președintelui și prim-ministrului (Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu - n.red.) pentru o poziție foarte constantă și un sprijin foarte stabil pentru Ucraina.

Este foarte important ca vocea României să se facă auzită la întâlnirile și negocierile privind modul de susținere al Ucrainei și, de asemenea, ca reacție la oribilul atac terorist al Hamas împotriva Israelului și dreptul Israelului de a-și apăra țara, poporul, bineînțeles în conformitate cu legile umanitare internaționale.

Așadar, am primit o reconfirmare a unei poziții foarte ferme și am mulțumit pentru aceasta", a spus Vera Jourova la Antena 3 CNN.

Potrivit ei, Ucraina are cu siguranță nevoie de mai multe arme la timp pentru a fi folosite împotriva agresorului care îi atacă pe teritoriul lor.

"În același timp, Ucraina are nevoie de bani pentru a continua să administreze statul și asta este ceea ce oferă UE", a adăugat vicepreşedinta Comisiei Europene.

"În ceea ce privește armele este întotdeauna cu o anumită întârziere, dar desigur aceasta se bazează pe disponibilitatea armelor în mâinile diferitelor state membre", a mai spus ea.

Citeşte şi: Vera Jourova: "Românii nu trebuie să plătească prețul pentru problemele din spațiul Schengen"

"În ceea ce privește Israelul, ambasadorul Israelului care a vizitat Colegiul comisarilor în urmă cu două săptămâni a spus: "Nu am nevoie de banii voștri, nu am nevoie de ajutorul vostru umanitar pentru Israel, nu am nevoie de armele voastre. Am nevoie de un sprijin foarte puternic, de sprijin moral". 

Şi asta este ceea ce Ursula von der Leyen și noi toți încercăm să oferim, deoarece Israelul a fost atacat în mod oribil.

Am văzut imagini oribile, copii uciși, un comportament absolut barbar.

Din punctul meu de vedere, acesta este un nou capitol al Holocaustului. Şi nu contează că nu este pe teritoriul UE. S-ar putea să vedem astfel de lucruri și în UE deoarece vedem că violența împotriva evreilor este în creștere", a avertizat Věra Jourova, vicepreşedinta Comisiei Europene, sâmbătă, la "Be EU cu Sabina Iosub".

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close