Antena 3 CNN Campanii “Ajută un sat. Schimbă o țară”: elevii de la Liceul Tehnologic Special “Samus” din Cluj-Napoca au început cursurile “Clubului multimedia”

“Ajută un sat. Schimbă o țară”: elevii de la Liceul Tehnologic Special “Samus” din Cluj-Napoca au început cursurile “Clubului multimedia”

“Ajută un sat. Schimbă o țară”: elevii de la Liceul Tehnologic Special “Samus” din Cluj-Napoca  au început cursurile “Clubului multimedia”
12 Oct 2015   •   16:46
“Clubul multimedia” din cadrul Liceului Tehnologic Special “Samus” din Cluj-Napoca, județul Cluj, și-a deschis porțile pentru cei 150 de elevi ai școlii. Programul se desfășoară în cadrul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară” dezvoltat de Fundația Mereu Aproape și Fundația Vodafone România și a constat în refacerea spațiului, amenajarea și dotarea cu mobilier, echipament IT și sistem audio a centrului. “Ajută un sat. Schimbă o țară” face parte din Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România care se derulează la nivel național.

Liceul Tehnologic Special „Samus” din Cluj-Napoca este o instituție școlară-pilot pentru întreg Ardealul. Este singura şcoală care profesionalizează elevii cu cerinţe educative speciale din județ - copii cu deficienţe de auz, fizice sau de comportament. Elevii învață meserii diverse, de la coafură-frizerie la construcții, iar copiii cazați în internatul școlii fac după-amiaza terapii de dezvoltare personală și integrare socială.

Echipamentul IT și internetul sunt două instrumente importante în terapiile de la Liceul „Samus”. Noua sală multimedia a fost dotată cu 14 laptopuri, un videoproiector, o multifuncțională și sistem audio. „Prin acest proiect, sala a fost complet renovată, de la zugrăvit, instalație internet, mobilier și aparatură”, spune Lacrima Dimitiru – profesor psihopedagog Liceul Tehnologic „Samus” Cluj-Napoca. Scopul programului “Clubul multimedia” este de a oferi spațiul potrivit pentru desfăşurarea unor activităţi de învăţare bazate pe metode moderne de predare, care să crească gradul de implicare a elevilor. Totodată, centrul va permite diversificarea activităţilor de terapie educaţională astfel încât să sporească motivaţia pentru învăţare.

Voluntariatul este o componentă esențiala a proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară”, iar la Samus, lucrările de la construcție la amenajare au fost realizate de voluntarii din liceu - dascăli, maiștri și elevi.

Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România se derulează la nivel naţional şi susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România. Scopul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o ţară”  este de a susține dezvoltarea comunităţilor prin construcție, renovare, dotare şi implementare de programe educaţionale, precum și de a combate excluziunea socială, abandonul şcolar şi analfabetismul.

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.

Fundația Mereu Aproape a luat naştere acum 10 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnalişti şi persoane publice, a ajutat peste 870.000 de oameni prin programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a zeci de mii de sinistraţi şi a construit 75 de case. Până în prezent, ajutorul financiar şi material oferit de Fundaţia Mereu Aproape depăşeşte 9,5 milioane de Euro. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.

Pentru a vedea imagini și declarații de la fața locului, vă invităm să accesați următorul link:
https://www.youtube.com/watch?v=eagzpxDp56c&feature=youtu.be 

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close