Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălțime. Cetatea Saschiz, o alternativă extraordinară pentru turiști

România la înălțime. Cetatea Saschiz, o alternativă extraordinară pentru turiști

România la înălțime. Cetatea Saschiz, o alternativă extraordinară pentru turiști
de S.T.    |    24 Iun 2014   •   16:59

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Comuna Saschiz este situata în judetul Mures, în partea centrala a României si, totodata, a Podisului Transilvaniei. Este situata în partea de Sud-Est a Podisului Târnavelor, pe valea Scroafa, la poalele unor dealuri împadurite.

Drumul european E60 trece prin localitate asigurând relatia cu municipiile învecinate: Tîrgu-Mures, Sighisoara, Brasov.

Saschizul s-a dezvoltat pe structura unei asezari neolitice, definindu-si o forma trainica de habitat în epoca bronzului. Prima atestare scrisa apare în anii 1308-1310. În 1267 este atestata documentar localitatea Cloasterf (poss. Praaed.Nicolai) si în 1341 - Mihai Viteazu (Zoltan).

La sfârsitul sec. XV, în anul 1496 s-a ridicat Biserica evanghelica fortificata. Turnul bisericii seamana vizibil cu Turnul cu ceas din Cetatea Sighisoarei. În cimitirul bisericii, pe unele pietre funerare sunt inscriptionari vechi de sute de ani ( 1572, 1677 etc.). De mentionat este Biserica-cetate evanghelica din Cloasterf (1521 - 1524), care în ciuda vechimii ei, este înca în stare buna.

La aproximativ 1 km distanta de sat, sus pe culmea dealului, la peste 500 m înaltime, se înalta atinsa de trecerea veacurilor Cetatea saseasca. Construirea ei a început în secolul XIV. Zidurile înalte de 7 - 9 m si cele 6 turnuri aveau menirea sa apere populatia Saschizului si a satelor din jur în timp de razboi.

Comuna mureseana Saschiz se detaseaza prin trasaturi aparte. În zona în care mitul lui Dracula este exploatat la maxim, Saschizul ofera prin frumusetea monumentelor sale de arhitectura o alternativa extraordinara si unica pentru turisti. Acest statut a fost recunoscut si prin includerea comunei pe lista de fortificatii sasesti din patrimoniul UNESCO, din anul 1999.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime mures
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close