Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Valea Ozanei şi Mănăstirea Neamţ, cel mai mare şi mai vechi aşezământ monahal din Moldova

România la înălţime: Valea Ozanei şi Mănăstirea Neamţ, cel mai mare şi mai vechi aşezământ monahal din Moldova

1 minut de citit Publicat la 17:13 17 Sep 2014 Modificat la 17:13 17 Sep 2014
manast.jpg
Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Râul Ozana curge prin fostul sat Humuleşti (astăzi cartier al oraşului Târgu Neamţ), locul natal al povestitorului Ion Creangă.

Marele povestitor român îl descrie astfel în romanul autobiografic Amintiri din copilărie: "Dragu-mi era satul nostru cu Ozana cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul, în care se oglindeşte cu mâhnire Cetatea Neamţului de atâtea veacuri!".

Mănăstirea Neamţ este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată în comuna Vânători-Neamţ, satul Mănăstirea Neamţ, judeţul Neamţ. Este cel mai mare şi mai vechi aşezământ monahal din Moldova.

Mănăstirea Neamt este atestată documentar din 1407, însă rădăcinile în timp ale activităţii monahale se întind până în veacul al XII-lea. Ctitorirea mănăstirii îi este atribuită voievodului Petru I Muşat (1375-1391), care a construit prima biserică din piatră, astăzi dispărută, însă, pe amplasamentul mănăstirii, existase o bisericuţă mai veche din lemn, numită Biserica Albă, construită de monahi cu un secol înainte.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
x close