Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Premierul Ponta, la prezentarea candidaţilor USL din Mediaş şi Sibiu

Premierul Ponta, la prezentarea candidaţilor USL din Mediaş şi Sibiu

Premierul Ponta, la prezentarea candidaţilor USL din Mediaş şi Sibiu
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mai 2012   •   17:25

Premierul Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) şi copreşedinte al Uniunii Social Liberale (USL) a ajuns, sâmbătă după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Mediaş, la prezentarea candidaţilor USL, informează Agerpres.

Întâmpinat cu urale şi aplauze, Ponta urmează să asiste la prezentarea candidaţilor, fiind aşteptat să ţină un discurs. În mai puţin de o oră, premierul trebuie să străbată distanţa de peste 50 de kilometri dintre cele două municipii din judeţul Sibiu, urmând să se vadă cu prefectul Ovidiu Siterli, la ora 16,30. De la ora 17,00, copreşedintele USL va lua parte la prezentarea candidaţilor social-democraţi şi liberali din municipiul Sibiu.

Aceasta este a doua oară când candidaţii USL se prezintă, după ce pe 9 mai, în Sala Sporturilor Transilvania, s-au mai prezentat o dată în prezenţa membrilor de partid, dar şi a câtorva parlamentari invitaţi la eveniment, printre care Varujan Vosganian, Dan Şova şi Mădălin Voicu.

Cel mai important candidat al USL Sibiu în judeţul Sibiu este chiar liderul Organizaţiei Judeţene a PSD, deputatul Ioan Cindrea, care speră să câştige preşedinţia Consililiului Judeţean. Cindrea a mai candidat o dată pentru această funcţie în urmă cu patru ani, când a fost învins de actualul preşedinte şi contracandidat al său, liderul judeţean al Forumului Democrat al Germanilor din România, Martin Bottesch. Acesta se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al CJ Sibiu.

Pe lista de consilieri judeţeni ai USL Sibiu se află trei actuali sau foşti parlamentari, în primele zece locuri, şi anume, deputatul Ioan Cindrea, pe primul loc, fostul senator PD, actual membru PNL Nicolae Neagu - pe poziţia a treia şi fostul senatorul liberal Dan Sabău - pe poziţia a şasea.

În cazul municipiului Sibiu, funcţia de primar este de aşteptat să fie păstrată pentru al patrulea mandat de liderul naţional al FDGR, Klaus Iohannis. Contracandidatul lui Iohannis din partea USL este Dragoş Mihai Floarea Marinca, membru al PC, care este sigur doar că va ajunge consilier municipal, fiind primul pe lista de candidaţi ai USL pentru Consiliul Local Sibiu.

USL speră să câştige măcar primăria municipiului Mediaş, unde candidat este un ofiţer în rezervă, membru PSD, Eugen Moraru.


×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close