Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Votarea în străinătate A ÎNCEPUT. Românii din Noua Zeelandă, aşteptaţi la urnele din Auckland

Votarea în străinătate A ÎNCEPUT. Românii din Noua Zeelandă, aşteptaţi la urnele din Auckland

Votarea în străinătate A ÎNCEPUT. Românii din Noua Zeelandă, aşteptaţi la urnele din Auckland
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Dec 2012   •   21:02

Votul pentru alegerile parlamentare a început în afara ţării, sâmbătă seară, la ora 20.00 a României, prin deschiderea secţiei nr.170  de la Auckland, în Noua Zeelandă, aceasta fiind cea mai îndepărtată secţie de vot organizată în străinătate, informează MAE, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, votul în străinătate se va desfăşura în ansamblu pe durata a 35 de ore. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 10 decembrie 2012, pe Coasta de Vest a SUA - secţiile de vot de la Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas şi Portland), la ora 7.00 a României.

Până se vor deschide secţiile de votare din România duminică dimineaţa la ora 7.00, români din 31 de state vor fi început deja să voteze. Odată cu votul din ţara noastră, va debuta votul şi pentru românii care se află în alte 16 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, precizează comunicatul MAE.

Conform legii, scrutinul în secţiile de votare din străinătate se va derula în intervalul orar 07.00-21.00 (ora locală).
   
Ministerul Afacerilor Externe va transmite informări periodice referitoare la desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat de la cele 306 de secţii de votare organizate de MAE în 95 de ţări.   MAE a organizat în afara ţării 306 secţii de votare în 95 de state, la fel ca şi la referendumul din 29 iulie, lista acestora putând fi consultată la secţiunea dedicată alegerilor parlamentare 2012 de pe site-ul ministerului.
   
MAE a realizat şi o hartă electronică interactivă cu locaţiile celor 306 de secţii de votare, aceasta putând de asemenea fi accesată de pe site-ul MAE şi paginile Internet ale misiunilor diplomatice.
   
Rezultate alegeri parlamentare 2012, la Antena 3
Rezultatele preliminare exit-poll la alegerile parlamentare le vei afla pe Antena3.ro.
În ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB şi le va posta pe HARTA ELECTORALĂ.

Seara, Mihai Gâdea şi Răzvan Dumitrescu îţi vor spune cine a câştigat alegerile parlamentare din 2012. Momentul adevărului va fi la ora 21.00, când Antena 3 îţi va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câştigat alegerile parlamentare.

Totul despre alegerile parlamentare 2012
La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 nu există liste speciale, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul şi numai cu cartea de identitate. Vezi regulile de desfăşurare la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi: Ministerul de Interne vine în ajutorul persoanelor care au actele de identitate expirate.

Vezi lista colegiilor uninominale şi ce străzi/localităţi revin fiecăruia.

Vezi harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi şi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close