Antena 3 CNN Coronavirus 45% dintre italienii infectați recent cu coronavirus prezintă simptome minime. Medic: „Ei contribuie, de fapt, la răspândirea infecției”

45% dintre italienii infectați recent cu coronavirus prezintă simptome minime. Medic: „Ei contribuie, de fapt, la răspândirea infecției”

Aproape jumătate dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus în Italia în ultimele zile prezintă „simptome minime” sau chiar deloc, arată cele mai recente cifre anunțate de Institutul Național de Sănătate al Italiei (ISS).

45% dintre italienii infectați recent cu coronavirus prezintă simptome minime. Medic: „Ei contribuie, de fapt, la răspândirea infecției”
Sursa foto: Pixabay
11 Mar 2020   •   13:09

Potrivit ISS, 45 la sută dintre pacienți nu prezintă nimic altceva decât simptome ușoare, scrie The Independent.

Una din zece persoane cu COVID 19 nu prezintă simptome deloc.

De asemenea, datele relevă că 22% din infecții au fost detectate la persoane cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani.

Ca atare, președintele ISS, Silvio Brusaferro, i-a avertizat pe tinerii din Italia să respecte recomandările oficiale de sănătate.

Dr. Muge Cevik, medic clinician în domeniul virologiei și profesor la Universitatea din St. Andrews, subliniază că mai ales cei care se simt bine și au simptome minime sunt mai susceptibili să contribuie la răspândirea infecției.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close