Antena 3 CNN Coronavirus A patra persoană testată pozitiv cu coronavirus în România

A patra persoană testată pozitiv cu coronavirus în România

A patra persoană purtătoare a virusului COVID – 19 (coronavirus) a fost confirmată pe teritoriul României.

A patra persoană testată pozitiv cu coronavirus în România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Mar 2020   •   17:38

E vorba despre un bărbat care a intrat în contact direct cu persoana din Timișoara, depistată pozitiv în data de 28 februarie.

În urma confirmării contactării virusului de către cetățeanul din Timișoara, a fost luată decizia transportării acestuia cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În acest moment, acesta nu prezintă stări febrile sau alte simptome specifice infectării cu COVID-19 (coronavirus).

Pentru cele două familii care locuiesc în proximitatea domiciliului bărbatului depistat pozitiv cu COVID-19 (coronavirus) a fost luată măsura auto-izolării la domiciliu, toate aceste persoane fiind monitorizate medical.

Până la data de 3 martie au fost prelucrate, în cele cinci centre de la nivel național, 551 de probe prelevate de la persoanele care au sosit în România din zone afectate sau care au intrat în contact cu persoanele confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea doar 4 au ieșit pozitive, restul de 547 de probe analizate fiind cu rezultat negativ, adică persoanele testate nu sunt purtătoare ale virusului.

La nivel național, sunt în carantină instituționalizată 37 de persoane, iar 9639 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

×
Subiecte în articol: coronavirus România
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close