Antena 3 CNN Coronavirus A venit rândul britanicilor să golească rafturile magazinelor de teama coronavirusului. Care au fost cele mai căutate produse

A venit rândul britanicilor să golească rafturile magazinelor de teama coronavirusului. Care au fost cele mai căutate produse

Marea Britanie a prezentat, marți, un plan de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus, care a făcut peste 3.000 de victime la nivel global.

A venit rândul britanicilor să golească rafturile magazinelor de teama coronavirusului. Care au fost cele mai căutate produse
Sursa foto: Alex Hofford
03 Mar 2020   •   22:18

Potrivit Guvernului britanic, cel mai rău scenariu este acela în care până la o cincime din forţa de muncă ar putea fi afectată din cauza noului tip de coronavirus.

Oficialii britanici au afirmat că există planuri pentru o varietate de scenarii, de la un impact minor la declanşarea unei pandemii şi planuri care permit Ministerului Apărării să ofere sprijin Autorităţii Civile dacă va fi nevoie.

„Există deja planuri bine stabilite conform cărora poliţia, pe lângă menţinerea siguranţei publice, va prioritiza lucrurile pe care trebuie să le facă, iar armata este desigur mereu pregătită să intervină”, a spus Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Printre măsurile care urmează să fie luate în cazul în care situaţia se agravează se numără închiderea şcolilor, lucrul de acasă şi se vor interzice evenimentele cu oameni mulţi.

De asemenea, externările din spital vor fi monitorizate, iar unii oameni vor putea fi trataţi de acasă pentru a putea elibera paturile.

Britanicii au reacționat la rândul lor după anunțul autorităților și au luat cu asalt supermarketurile, după modelul italienilor, elvețienilor, dar și al românilor.

Au fost preferate alimente precum pastele, orezul, cușcușul, dar și apa sau mâncarea pentru animale.

Din farmacii au fost achiziționate cantități mari de paracetamol, ibuprofen și medicamente pentru întărirea sistemului imunitar.

Imagini cu rafturile golite ale magazinelor au apărut în presa britanică.

sursa: Navjot Singh

 

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close