Antena 3 CNN Coronavirus De ce să stăm în casă? Streinu-Cercel: Un bolnav de coronavirus poate îmbolnăvi încă unul. În aglomeraţii, virusul se transmite la 3-4 persoane

De ce să stăm în casă? Streinu-Cercel: Un bolnav de coronavirus poate îmbolnăvi încă unul. În aglomeraţii, virusul se transmite la 3-4 persoane

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balș din Capitală, dr. Adrian Streinu Cercel, atrage atenţia că evitarea aglomeraţiilor este extrem de importantă în plină pandemie de coronavirus, pentru a nu duce la o explozie a cazurilor.

De ce să stăm în casă? Streinu-Cercel: Un bolnav de coronavirus poate îmbolnăvi încă unul. În aglomeraţii, virusul se transmite la 3-4 persoane
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    20 Mar 2020   •   14:22

Medicul a dat un exemplu şi a spus că dacă acum se estimează un caz de 1/1, altfel spus, dacă o persoană infectată cu coronavirus poate transmite COVID-19 unei alte persoane, "dacă mergem în aglomeraţii, în mall, de exemplu, rata de transmitere va creşte fără doar şi poate, adică putem avea cazuri de 1/3-4, adică o persoană infectată să dea virusul altor 3-4 persoane care nu îl aveau".

Aşadar, nerespectare măsurilor date de autorităţi, respectiv statul în casă, poate duce la o creştere foarte mare a numărului de cazuri, după cum a explicat medicul Streinu-Cercel, vineri, într-o ediţie live la Mediafax.

"În funcţie de respectarea măsurilor de către oameni, vom avea o pantă uşor ascendentă", a estimat managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balș din Capitală.

În plus, românii ar fi bine să stea acasă de Paşte şi nu să meargă la petreceri, pentru a preveni astfel răspândirea cazurilor de coronavirus, a atras atenţia medicul.

"Sărbătorile Pascale să se desfăşoare cu Dumnezeu în suflet, şi nu la mese şi bairamuri. Dacă nu înţelegem acest lucru, ne asumăm un risc potenţial să ne infectăm între noi şi, de aici, Dumnezeu cu mila...", a sfătuit medicul Streinu-Cercel.

Medicul atrage atenţia că în câteva săptămâni, poate după Paşte, ne putem aştepta la cazuri de coronavirus cu simptomatologie grea.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus aglomeratii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close