Antena 3 CNN Coronavirus Adrian Streinu Cercel, după ce Trump a spus că ia Hidroxiclorochină preventiv: Vă spun categoric că nu e bine

Adrian Streinu Cercel, după ce Trump a spus că ia Hidroxiclorochină preventiv: Vă spun categoric că nu e bine

Profesorul dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, a avut o primă reacție după ce Donald Trump a anunțat că, deși nu a fost infectat cu coronavirus, ia Hidroxiclorochină preventiv.

Adrian Streinu Cercel, după ce Trump a spus că ia Hidroxiclorochină preventiv: Vă spun categoric că nu e bine
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    20 Mai 2020   •   08:31

Liderul SUA a spus că ia acest medicament de o săptămână și jumătate, dar nu și-a dovedit eficiența.

"Hidroxiclorochina are foarte multe efecte secundare, mai ales la persoanele care au afecțiuni cardiace, deci nu aduce lucruri nemaipomenite. Dacă se va găsi un alt preparat care să demonstreze că blochează cuplarea virusului la nivelul mucoasei respiratorii, atunci da, vom discuta despre cu totul și cu totul altceva, dar așa, sistemic, nu. Eu spre exemplu, dacă mă întrebați, nu am luat și am acces la Hidroxiclorochină și evident că sunt într-un institut care acum e COVID.

Hidroxiclorochina se ia în momentul în care ai infecție cu virus, dar unii vor să vehiculeze ideea că se poate da și preventiv. Nu, nu sunt pentru această idee. Mă interesează mai puțin ce face președintele Statelor Unite. Pe mine mă interesează ce face populația din România. Eu, ca medic, vă spun categoric NU, nu e bine să iei Hidroxiclorochină. Mai mult decât atât, nu există medicament pe lumea asta care să nu aibă și efecte toxice secundare", a declarat Adrian Streinu - Cercel. 

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close