Antena 3 CNN Coronavirus EMA, anunț privind efectul vaccinurilor ARN mesager asupra femeilor însărcinate

EMA, anunț privind efectul vaccinurilor ARN mesager asupra femeilor însărcinate

Agenția Europeană pentru Medicamente, EMA, a anunțat, marți, concluziile examinării mai multor studii științifice privind femeile însărcinate care s-au vaccinat anti-COVID cu vaccinuri pe bază de ARN mesager.

EMA, anunț privind efectul vaccinurilor ARN mesager asupra femeilor însărcinate
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2022   •   18:08

Astfel, vaccinurile anti-COVID care folosesc tehnologia ARN mesager nu determină complicații în perioada de sarcină pentru viitoarele mame și nici pentru bebelușii lor, a precizat EMA.

La studiile consultate de EMA au participat aproximativ 65.000 de femei aflate în diverse stadii ale sarcinii.

În urma consultării datelor, nu a fost descoperită nicio dovadă care să ateste un risc mai mare de complicații, de avort spontan, de nașteri înainte de termen și de alte efecte secundare severe ca efect al imunizării mamelor cu vaccinuri ARN mesager, susține EMA.

Grupul american Pfizer și partenerul său german BioNTech, precum și compania americană Moderna, aprovizionează în prezent țările din Uniunea Europeană cu vaccinuri de acest tip.

Deși EMA a admis că există anumite limitări în privința datelor analizate, reprezentanții săi au spus că rezultatele au fost "consecvente" la nivelul tuturor studiilor examinate.

"Beneficiile generate de administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 bazate pe tehnologia ARN mesager în timpul sarcinii depășesc orice riscuri posibile pentru viitoarele mame și bebelușii lor nenăscuți", a concluzionat EMA.

Analiza Agenției europene a mai arătat că vaccinurile anti-COVID-19 sunt tot atât de eficiente în reducerea riscurilor de spitalizare și de deces la femeile însărcinate ca și în cazul populației generale.
 

×
Subiecte în articol: EMA ARN mesager femei insarcinate
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close