Antena 3 CNN Coronavirus ALERTĂ de la OMS: "Pandemia de coronavirus va fi foarte lungă". Ce se va întâmpla în deceniile care vor veni

ALERTĂ de la OMS: "Pandemia de coronavirus va fi foarte lungă". Ce se va întâmpla în deceniile care vor veni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat, sâmbătă, că pandemia de coronavirus va fi "foarte lungă”. "OMS continuă să estimeze că riscul de Covid-19 este foarte crescut", a transmis OMS într-un comunicat.

ALERTĂ de la OMS: "Pandemia de coronavirus va fi foarte lungă". Ce se va întâmpla în deceniile care vor veni
Sursa foto: Hepta
01 Aug 2020   •   22:21

”Comitetul de urgenţă" (compus din 18 membri şi 12 consilieri) "a subliniat importanţa unui răspuns care trebuie să fie naţional, regional şi global" în faţa pandemiei de coronavirus. Noul coronavirus a infectat cel puţin 17,6 milioane de persoane în lume şi a provocat peste 680.000 de morţi, arată un bilanţ făcut de AFP.

Comitetul de urgență al organizației recomandă de asemenea ca OMS să accelereze cercetările referitoare la virusul încă necunoscut.

Efectele pandemiei se vor resimţi și în deceniile care vor veni

El a cerut să fie clarificate "modurile de transmitere (a virusului), potenţialele mutaţii, imunitatea, protejarea". 

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, vineri, că ”această pandemie este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni”.

Bombă! De ce a crescut atât de mult numărul de infectări cu COVID-19 în această perioadă!

Numărul uriaș al cazurilor de coronavirus din unele ţări este rezultatul nerespectării restricţiilor antiepidemice de către tineri, în condiţiile în care în emisfera nordică este vară, a anunțat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Dovezile sugerează că recentele creşteri ale cazurilor de contagiere în unele ţări sunt generate, în mare parte, de tineri care au lăsat garda jos în contextul verii din emisfera nordică", a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţiile de presă Reuters şi Adnkronos.

"Am mai spus acest lucru şi îl vom mai spune: tinerii nu sunt invincibili. Tinerii pot fi infecaţi, pot muri, pot transmite virusul altor persoane. De aceea, tinerii trebuie să respecte aceleaşi măsuri de precauţie pentru a se proteja ei înşişi şi a-i proteja şi pe ceilalţi", a subliniat directorul OMS.

Coronavirus în România, 1 august 2020. O nouă explozie a cazurilor de COVID-19

×
Subiecte în articol: coronavirus pandemie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close