Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: "Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa"

Alexandru Rafila: "Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că situaţia din China referitoare la pandemia cu noul coronavirus nu are legătură cu situaţia din Europa, unde aproape toate ţările se află în Zona verde.

Alexandru Rafila: "Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    19 Apr 2022   •   16:29

"Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa.

Acolo circulă tulpina Omicron, care în România şi în regiunea Europeană OMS a circulat şi dacă vă uitaţi în toate ţările din această regiune s-a ajuns în Zona verde aproape în toate ţările", a spus Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul "Marie Curie". 

România, obligată să primească în continuare vaccinuri anti-COVID, deși au expirat deja 2 milioane de doze. Cum explică Alexandru Rafila

România este obligată să primească în continuare vaccinuri anti-COVID, întrucât există contracte încheate cu țara noastră până în anul 2023.

Se dorește în acest moment  renegocierea acestor contracte care să prevină risipa banilor publici. Negocierile s-au făcut la nivelul Comisiei Europene. Rafila a mai spus că până acum au expirat 2 milioane de vaccinuri, inclusiv distrugerea lor presupune costuri ridicate, iar în perioada următoare va mai expira  "o cantitate mare".

Citiţi şi: Oamenii cer vecinilor care au COVID să se mute din bloc și îi pârăsc autorităților, în Shanghaiul carantinat

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila pandemie coronavirus
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close