Dr. Rafila: Nu se pune problema închiderii Bucureștiului în contextul epidemiei de COVID-19 din țara noastră

de S.T.    |    12 Mar 2020   •   17:51
Dr. Rafila: Nu se pune problema închiderii Bucureștiului în contextul epidemiei de COVID-19 din țara noastră IGSU

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti, a declarat că nu se pune problema închiderii Bucureștiului în contextul epidemiei de COVID-19 din țara noastră.

„Nu discutăm despre posibilitatea închiderii orașului, ci despre faptul că nu există niciun argument de natură medicală pentru așa ceva”, a declarat doctorul Rafila.

„Noi ne găsim în această fază de încercare de a opri la porțile țării boala și în situația în care nu avem decât cazuri de import și transmitere locală. Atât timp cât funcționează această situație înseamnă că autoritățile de sănătate publică pot ține lucrurile sunt control la un nivel acceptabil. Transmiterea comunitară înseamnă practic circul cu un mijloc de transport se transmite boala, nu mai putem avea această trasabilitate, numărul de cazuri crește”, a explicat doctorul Rafila în emisiunea Marius Tucă Show.

Rafila spune că singurul caz în care s-ar putea ajunge la intrarea completă a Bucureștiului în carantină ar fi repetarea unui scenariu similar cu cel din Italia.

Sursă: Mediafax
Parteneri
sati
x close