Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Rafila, despre decizia lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul: „Nu e criza coronavirusului”

Dr. Rafila, despre decizia lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul: „Nu e criza coronavirusului”

Dr. Alexandru Rafila, președintele Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti, a comentat declarațiile lui Florin Cîțu care a spus că și-a depus mandatul și având în vedere actuala situație din România.

Dr. Rafila, despre decizia lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul: „Nu e criza coronavirusului”
de S.T.    |    12 Mar 2020   •   16:54

„Nu e criza coronavirusului, noi nu avem o criză a coronavirusului. Avem o criză a neîncrederii în instituțiile publice. Trebuie să creștem acolo încrederea. Cred că semnalul pe care ar trebui să îl dea clasa politică e de siguranță în decizie.

Decizia trebuie fundamentată pe recomandările pe care le fac profesioniștii și nu trebuie politizată în sensul de a câștiga capital electoral această problemă de sănătate publică”, a declarat șeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

„Cu responsabilitate, transparenţă şi profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluţia situaţiei prin care trece România astăzi. Rămân la finanţe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook, după ce și-a depus mandatul.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: criza coronavirus
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close