Antena 3 CNN Coronavirus Alina, tânăra infectată cu coronavirus care a murit la 27 de ani, a fost înmormântată. Părinții îndureraţi au ieșit la geam să vadă sicriul sigilat

Alina, tânăra infectată cu coronavirus care a murit la 27 de ani, a fost înmormântată. Părinții îndureraţi au ieșit la geam să vadă sicriul sigilat

Povestea unei tinere de 27 de ani a impresionat o ţară întreagă. Tânăra care suferea de leucemie, a murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Alina, tânăra infectată cu coronavirus care a murit la 27 de ani, a fost înmormântată. Părinții îndureraţi au ieșit la geam să vadă sicriul sigilat
de S.T.    |    12 Apr 2020   •   11:40

Fata ar fi luat virusul ucigaş de la o asistentă medicală, care fusese, la rândul ei, contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus. Şi iubitul tinerei a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Pentru familia Mutu, suferinţa a fost cu atât mai mare cu cât nici măcar n-au putut să-şi ia rămas bun de la fiica lor, răpusă de coronavirus.

Alina avea 27 de ani şi îşi întâlnise marea iubire. Dar ducea deja o luptă cu o boală cruntă: leucemie. Coronavirusul i-a luat şi ultima şansă la viaţă.

„Mamă, eu am să mor. Şi cred că a buşit-o plânsul şi a închis telefonul. Au fost cuvintele ei. Se sufoca”, a spus Veronica Mutu, mama Alinei.

Părinţii îndureraţi sunt acum izolaţi în casă. Nu le-a fost permis să-şi însoţească fiica pe ultimul drum. I-au spus adio de la balcon, în timp ce maşina mortuară cu sicriul sigilat trecea spre cimitir.

Alina suferea de leucemie și a murit în urma infectării cu noul coronavirus

După moartea tinerei, Direcţia de Sănătate Publică şi de Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ au început anchetele.

Fata a fost îngrijită de o asistentă care intrase în contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus. Alina a fost testată de două ori pentru COVID-19. Primul test a ieşit negativ. I s-au recoltat din nou probe pe 27 martie. Două zile mai târziu rezultatul a fost pozitiv. Starea de sănătate a tinerei s-a înrăutățit, iar pe 4 aprilie, a fost transferată la Secția de Terapie Intensivă. Vineri, pe 10 aprilie, a murit.

Chiar în ziua în care Alina Mutu a murit, ministrul Sănătăţii anunţa că la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ este focar de infecţie.

În spitalul-focar sunt 34 de cadre medicale contaminate.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close