Antena 3 CNN Coronavirus Ameninţarea coronavirus a ajuns la cel mai mare nivel de alertă! Mai multe ţări europene sunt afectate

Ameninţarea coronavirus a ajuns la cel mai mare nivel de alertă! Mai multe ţări europene sunt afectate

Ameninţarea coronavirus a ajuns la cel mai mare nivel de alertă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ridicat gradul de alertă la "foarte ridicat" după ce numărul cazurilor în afara Chinei a crescut în mod alarmant în ultimele zile, însă refuză să numească criza o pandemie.

Ameninţarea coronavirus a ajuns la cel mai mare nivel de alertă! Mai multe ţări europene sunt afectate
Sursa foto: Pixabay
29 Feb 2020   •   08:58

În Europa, numărul de cazuri din focarul italian a crescut cu peste 230, iar alţi patru pacienţi au murit.

Între timp, pentru cei trei români care au fost trimişi în carantină în Republica Dominică, după ce au fost suspectaţi că ar fi infectaţi cu coronavirusul, au iesit rezultate negative in urma testelor. Cei trei români au venit cu avionul din Germania şi au făcut o escală de cinci ore pe un aeroport din Spania. Alerta s-a dat după ce în cazul a doi dintre bărbaţi s-au constatat probleme respiratorii. Cu totii vor mai rămâne sub observaţia medicilor încă două - trei zile.

Nu doar românii au provocat panică în ţara din Caraibe!

Un vas de croazieră cu 1500 de oameni la bord este blocat în apele dominicane după ce 8 dintre pasageri au prezentat simptome de gripă. 

Mai multe state au refuzat debarcarea unor nave de croazieră, după ce peste 700 din cei 3700 de oameni care au fost la bordul vasului Diamond Princess, aflat într-un port din Yokhama au fost infectaţi cu coronavirus. Şase dintre aceşita au murit, printre care şi primul britanic. 

Situaţia globală a deveni tot mai îngrijorătoare, iar experţii cer tuturor ţărilor ia măsurile adecvate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate primele cazuri şi în Mexic, Monaco, Islanda, Azerbaidjan şi Belarus. Deşi epidemia a început în China, cetăţenii din sau care au vizitat Italia şi Iranulul se fac responsabili de propagarea virusului în aproape jumătate din ţările afectate. 

În Italia, numărul de cazuri confirmate a ajuns la 888. Dintre aceştia 46 s-au vindecat, 64 se află în terapie intensivă, iar 21 au fost ucişi de virus. Ultimele patru victime au peste 70 de ani.

Numărul cazurilor a continuat să crească în multe ţări europene, iar în Elveţia, unde sunt 15 infectaţi, se iau măsuri drastice.

Situaţia din Iran, statul cu cea mai mare rată a mortalităţii cauzate de coronavirus, provoacă noi controverse. Surse BBC susţin că 210 oameni au fost ucişi de virus până în prezent şi nu doar 34 cum au declarat autorităţile. 

Printre cei infectaţi s-ar număra şi vicepreşedintele şi adjunctul Ministrului Sănătăţii. Astfel, parlamentarii au decis suspendarea pe termen nelimitat a sesiunilor plenare, iar în Teheran şi alte 22 de oraşe rugăciunile publice, şcoli şi univeristăţile au fost închise.

În Coreea de Sud, numărul de cazuri a crescut în ultimele 24 de ore cu peste 1000 şi numărul total al celor infectaţi se apropie de 3000. 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close