Antena 3 Coronavirus Dr. Anthony Fauci: „Nu este practic nicio şansă” ca noul coronavirus să fie eradicat

Dr. Anthony Fauci: „Nu este practic nicio şansă” ca noul coronavirus să fie eradicat

de S.T.    |    13 Mai 2020   •   08:31
Dr. Anthony Fauci: „Nu este practic nicio şansă” ca noul coronavirus să fie eradicat
Sursa foto: Hepta

Medicul american Anthony Fauci a declarat că „nu există practic nicio şansă” ca virusul care cauzează boala Covid-19 să dispară.

Medicul Anthony Fauci a comparat noul coronavirus cu epidemia de SARS.

Sindromul respirator acut sever este cauzat de un alt coronavirus, care este genetic asemănător cu noul virus, însă cel din urmă se răspândeşte foarte rapid.

Specialist din SUA: Relaxarea prematură a restricțiilor riscă să genereze consecințe grave

„Spre deosebire de virusul SARS, din 2002, când am avut 8.000 de oameni infectaţi şi aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin măsuri bune aplicate în sănătatea publică prin simplul fapt că nu a mai fost transmis de la o persoană la alta”, a declarat Anthony Fauci, potrivit Businessinsider.com.

Potrivit lui Fauci, noul coronavirus „se transmite aşa uşor încât este răspândit în toată lumea”.

„Vor fi infecţii în emisfera sudică, în Africa de Sud, în Argentina, sau alte locuri asemănătoare. Iar prin faptul că oamenii călătoresc, la nivel global, în fiecare zi, vor fi sute de mii de oameni care vor intra pe teritoriul SUA de peste tot, astfel că nu este nicio şansă să scăpăm de virus”, a declarat medicul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close