Antena 3 CNN Coronavirus Anthony Fauci, declarația mult-așteptată despre Omicron: "Este aproape sigur!"

Anthony Fauci, declarația mult-așteptată despre Omicron: "Este aproape sigur!"

Anthony Fauci, directorul Institutului Național american pentru Alergii și Boli infecțioase și consilier al Casei Albe în criza pandemică, a comentat ultimele informații venite de la cercetătorii angrenați în efortul de a stabili periculozitatea și contagiozitatea noii variante de COVID.

Anthony Fauci, declarația mult-așteptată despre Omicron: "Este aproape sigur!"
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2021   •   19:11

Este "aproape sigur" că infecția cu varianta Omicron nu provoacă forme ale bolii mai grave decât infecția cu varianta Delta, a declarat, marți, pentru AFP, cunoscutul om de știință american.

"Există unele semne ce arată că ar putea fi chiar mai puțin severă", a continuat el.

Fauci a estimat că oamenii trebui să aștepte alte"două săptămâni" pentru a ști dacă Omicron este mai puțin periculoasă decât Delta.

"Cred că va lua încă două săptămâni cel puțin în Africa de Sud, iar apoi, când vom avea mai multe infecții în restul lumii, se va ști mai clar, dar s-ar putea să ne ia mai mult timp pentru a vedea nivelul real de gravitate", a subliniat el.

Datele provenite din Africa de Sud nu trebuie suprainterpretate, a avertizat Fauci, arătând că populația acestei țări are particularitatea de a fi foarte tânără.

Totuși, dacă sunt indicii că noua variantă nu este mai periculoasă decât Delta, ea este, totuși, în mod clar mult mai contagioasă, a menționat el.

Tratamentul eficient inclusiv în cazul infectării cu Omicron. A fost deja autorizat

Compania Glaxo Smith Kline, care a dezvoltat tratamentul Sotrovimab în colaborare cu VIR Biotechnology, susține că acesta este eficient inclusiv în cazul mutațiilor Omicron.

Datele arată că Sotrovimab este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutații identificate până în prezent în proteina spike, a precizat GSK într-un comunicat.

Săptămâna trecută, alte date preclinice au arătat că medicamentul a funcționat împotriva mutațiilor-cheie ale variantei Omicron.

Sotrovimab a fost conceput pentru a se lipi de proteina Spike a coronavirusului, însă oamenii de știință au descoperit că varianta Omicron prezintă un număr neobișnuit de mare de mutații la nivelul acestei proteine.

Agenția de reglementare a medicamentelor şi a produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a autorizat deja Sotrovimab pentru persoanele cu forme ușoare până la moderate de COVID-19 şi care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme severe ale acestei boli, scrie Mediafax. 

×
Subiecte în articol: Anthony Fauci omicron
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close