Antena 3 CNN Coronavirus Anunț îngrijorător: Numărul pacienților COVID de la Victor Babeș s-a dublat. Imbri: Mă aștept ca numărul să crească

Anunț îngrijorător: Numărul pacienților COVID de la Victor Babeș s-a dublat. Imbri: Mă aștept ca numărul să crească

În ciuda măsurilor de relaxare care intră în vigoare de luni, numărul cazurilor de îmbolnăvire este într-o continuă creștere. Ultima informare a Grupului pentru Situații de Urgență anunța nu mai puțin de 320 de persoane infectate. Numărul este cu atât mai îngrijorător, cu cât au fost efectuate doar 8.000 de teste, mai puține decât în ultimele zile.

Anunț îngrijorător: Numărul pacienților COVID de la Victor Babeș s-a dublat. Imbri: Mă aștept ca numărul să crească
Sursa foto: Hepta
15 Iun 2020   •   08:19

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Dr. Victor Babeș din București, a declarat că și numărul persoanelor internate a crescut și se așteaptă la o creștere și mai mare în zilele următoare. 

„La Victor Babeș am constatat o creștere cam de 10 zile a celor care se prezintă. Sunt aduși de DSP, cu teste pozitive, sunt obligați să se interneze. În ultimele 3-4 zile, numărul celor care se internează a crescut. De la 18-20 de persoane zilnic, am ajuns la 35-40 de persoane”, a spus Emilian Imbri la Digi24.

Din fericire însă, cazurile grave sunt rare. 

„La fel ca pe tot parcursul pandemiei, cazurile grave sunt rare, 1-2 cazuri care necesită supraveghere deosebită și internarea în terapie intensivă. Mai putem sublinia că în ultimele 2-3 zile nu mai sunt persoane în varstă aduse de la căminele de bătrâni, cum am avut câteva zile, ci vin persoane care se infectează printr-o infectare comunitară. Nu e vorba de o testare accentuată.

Infectările se fac de la om la om, datorită relaxării, pe care anumite persoane au luat-o în serios, în sensul că s-au relaxat prea mult, motiv pentru care ne gândim că s-ar putea ca și în următoarele zile să avem un număr mai mare de pacienți”, a adugat el.

Medicul a precizat că se așteaptă ca, odată cu măsurile de relaxare care intră în vigoare de astăzi, să crească mai tare numărul de internări. 

„Mă aștept ca numărul de cazuri care se pozitivează sa fie mai mare și să avem mai mulți internați. Nu mă aștept la o explozie, mă aștept la o creștere treptată și sper să ne încadrăm și să facem față cu numărul de paturi pe care le avem în spitalele repartizate pentru acești bolnavi și să nu ținem încă blocate, cum nici Ministerul Sănătății nu dorește, spitalele suport. O parte măcar să poată reintra în circuit”, a mai spus medicul.

×
Subiecte în articol: Emilian Imbri imbolnaviri
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close