Antena 3 Coronavirus Așa verifici de acasă dacă ai COVID-19. Aplicaţia care asigură testarea digitală a întregii populaţii a României

Așa verifici de acasă dacă ai COVID-19. Aplicaţia care asigură testarea digitală a întregii populaţii a României

de S.T.    |    29 Apr 2020   •   15:43
Așa verifici de acasă dacă ai COVID-19. Aplicaţia care asigură testarea digitală a întregii populaţii a României
Sursa foto: Hepta

Orice român se poate testa digital, în mod gratuit, folosind site-ul dezvoltat de voluntarii clujeni în colaborare cu Ministerul Sănătăţii - www.covidmonitor.ro.

Completarea unui set de întrebări pe site-ul www.covidmonitor.ro, care vor fi analizate de un algoritm de Inteligenţă Artificială, îţi va oferi un set de recomandări personalizate pentru starea ta de sănătate.

„După ce răspunde la întrebări, pacientul va primi un rezultat de genul: nu ai simptome specifice de COVID-19; estimăm în proporţie de 60% că  aveţi o răceală simplă, roşu în gât - 30%, alte afecţiuni - 10%.

Utilizatorul va fi invitat să-şi monitorizeze simptomele şi să-şi refacă testul după o perioadă sau în cazul în care simptomele sunt specifice pentru COVID-19, să contacteze un medic de familie”, a explicat pentru Adevărul, iniţiatorul proiectului, Dan Chiuzbăian.  

Site-ul www.covidmonitor.ro poate fi acum accesat de către oricine doreşte să ştie dacă simptomele pe care le are sunt specifice COVID-19 sau este vorba despre o gripă sau altă afecţiune.

Accesul la site este gratuit şi se poate face atât de pe calculator, cât şi de pe telefonul mobil.  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close