Antena 3 CNN Coronavirus Avertisment dur în criza covid pentru România. Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă

Avertisment dur în criza covid pentru România. Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă

Avertisment de ultimă oră de la profesorul Alexandru Rafila. Ne apropiem vertiginos de 60 de cazuri la suta de mii de locuitori, cea mai gravă situaţie din Europa iar rata infefctrilor este de 8-10%, mult mai mare decît în perioada stării de urgenţă.

Avertisment dur în criza covid pentru România. Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    26 Iul 2020   •   14:00

Profesorul a explicat în direct la Antena3 cum trebuie interpretate raportările care au explodat în ultimele zile şi atrage atenţia că nu ne putem aştepta să scadă numărul de infectări, dacă nu respectăm regulile de bază. Rafila a făcut apel şi la cei care lansează mesaje contradictorii să nu mai provoace confuzie în rândul populaţiei.

Rata de infectare e 3.76%

”Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai grava decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc.

Proporția este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12 000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici. proporția este undeva intre 8 și 10 la suta, comparat cu starea de urgentam când era 1,5. Creștere foarte, foarte ,mare a procentelor pozitiv.”, a spus Rafila.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close