Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: Pandemia COVID-19 continuă să accelereze

Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: Pandemia COVID-19 continuă să accelereze

Pandemia de COVID-19 „continuă să accelereze” pe plan mondial, declară directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Ghebreyesus. Ultimul milion de cazuri a fost semnalat într-un interval de doar în opt zile”, a spus el.

Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: Pandemia COVID-19 continuă să accelereze
Sursa foto: Hepta
22 Iun 2020   •   19:45

„Ştim că pandemia este mai mult decât o criză sanitară, este o criză economică, socială şi, în numeroase ţări, politică. Efectele ei se vor face simţite timp de decenii”, a mai spus directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Noul coronavirus rămâne mortal

„A fost nevoie de trei luni pentru ca primul milion de cazuri să fie semnalate, însă ultimul milion de cazuri a fost semnalat în doar opt zile”, a insistat directorul OMS.

„Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci absenţa unei solidarităţi globale şi a unei conduceri globale”, a adăugat el.

Pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin 465.300 de victime pe plan mondial.

Ministrul Nelu Tătaru, anunț despre noi restricții: „O să fim nevoiți să aplicăm noi măsuri”

11 decese și 246 de cazuri noi de coronavirus în România, de duminică până luni. Până acum sunt confirmate 24.291 de cazuri, din care 17.031 vindecate, și 1.523 de decese. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 630.374 de teste.

Ministrul Sănătății a avertizat că în anumite zone focar ar putea fi introduse noi restricții. 

„Avem o creștere și o transmitere comunitară. Transmiterea comunitară nu o putem opri sau nu o putem limita decât respectând regulile de distanțare fizică, portul măștii în spații închise, în transportul în comun, evitarea locurilor aglomerate și regulile de igienă. În condițiile în care transmiterea comunitară va deveni accentuată o să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții pe anumite focare”, a declarat Nelu Tătaru. 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close